Status for august 2018

Status august 2018

August var det hverdag igjen med jobb og barnehage, matlaging, husarbeid og klesvask. Til tross for lang og fin sommerferie, varte ikke ferieenergien så lenge som jeg hadde håpet. Merkelig hvor fort ting blir akkurat som før et avbrekk fra hverdagen😕

Sparing

I august fikk jeg endelig skattepengene jeg har ventet på! Dette er jo lønn fra i fjor som ble trukket som skatt, og jeg regner det inn i månedens inntekt.

Med høyere inntekt blir det enklere å spare en større andel, og jeg endte denne måneden på en sparerate på 46,6 % utenom nedbetaling av lån. Nå ligger jeg godt an sammenliknet med målet for 2018, og omtrent på samme nivå som i august i fjor.

Sparing per august 2018

Trening

Det ble ikke så mange turer på treningssenteret som jeg hadde håpet, men jeg har trent endel styrke hjemme og sier meg fornøyd med innsatsen.

Avslapping

Det er organisasjonsendringer på gang på jobb, og med det ekstra krevende dager. Dermed har jeg vært ganske sliten etter jobb. Heldigvis har det vært rom for å ta det mye med ro om ettermiddagene.

Egenverdi

Målet mitt er å bruke mer tid på det som jeg vil og ikke må, konkretisert ved å spille piano 20 ganger per måned. Pianospilling ble det dessverre lite av i august. Det ble heller ikke så mye av andre aktiviteter som gir glede og ikke direkte nytte. Bak mål på dette punktet.

Lesing & læring

En annen ting jeg ønsker å gjøre mer av, er å lese ting som ikke er direkte jobbrelatert. Jeg leste endel artikler og blogginnlegg i august, men lite bøker. Målet er å lese et par bøker i måneden, så ikke helt på mål.

Minimalisme

En forutsetning for å få et mer minimalistisk liv er at en rydder opp i rot en har i livet sitt. Jeg fokuserer i første omgang på fysiske ting, og har som mål å rydde en del av leiligheten hver måned.

Vi begynner så smått å merke effekten av rydding vi har gjort tidligere i år. I helga hadde vi invitert familie på besøk. 15 minutter før de skulle komme var det mye rot utover i stua. Men med mindre ting går det mye raskere å rydde opp enn tidligere, og i løpet av 10 minutter var stua presentabel.

I august fikk vi ryddet litt opp i ting i kjellerboden. Den er stappfull, så foreløpig merkes det knapt. Men det er bare å ta det stegvis.

Totalvurdering

August var en grei måned, men det ble lite egentid. Det handler ikke om mangel på timer i døgnet. Som diskutert i siste episode av The Afford Anything Podcast, har de fleste av oss timer til å gjøre mye av det vi vil. Ofte innbilder vi oss at vi ikke har tid, men vi har faktisk 168 våkne timer per uke! Det betyr at hvis 50-60 timer går til jobb og jobbrelaterte aktiviteter i uka, har vi fortsatt over 100 timer igjen.

For min del handler nedprioriteringen av egentid om manglende viljestyrke. Mangel på viljestyrke kommer blant annet av at jeg har vært sliten i det siste. Jeg vet jo godt hva medisinen mot dårlig viljestyrke er: Bare gjøre det, uten å tenke så mye!

For en forklaring på sirkelplottet, se: Hvordan følge opp mål?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *