Høydepunkter fra to år med blogging

Det er i disse dager to år siden jeg skrev mitt første innlegg på bloggen. Av de 58 innleggene som har kommet siden den gang, vil jeg her trekke fram ni av mine favorittinnlegg. Dette er innlegg som gjennom å skrive dem har gitt meg økt innsikt i ulike aspekter ved et balansert liv, et liv som balansere de ønskene og behovene du har og de kravene du møter på en god måte.

Å lære seg kunsten å balansere

I dette første innlegget på bloggen beskriver jeg min motivasjon for å starte bloggen, og mine tanker om hva bloggen skulle være. Har den blitt det jeg så for meg, tro?

Les mer: Å lære seg kunsten å balansere

6 steg mot et mer balansert liv

Etter å ha reflektert over hva et balansert liv innebærer i nesten et år, skrev jeg i desember 2017 et innlegg om det jeg hadde lært om hva det balanserte livet betyr for meg. Denne innsikten spilte en viktig rolle da jeg definerte målene mine for 2018 og 2019.

Les mer: 6 steg mot et mer balansert liv

Søken etter den paradoksale stillheten

Dette innlegget handler om paradokset at vi på den ene siden ønsker oss ro og stillet, og på den andre siden har blitt så vant med at det skjer noe hele tida at vi blir ubekvemme av stillhet. Jeg diskuterer også hvordan den konstante støyen vi befinner oss i har uheldige konsekvenser, både i jobbsammenheng og på privaten.

Les mer: Søken etter den paradoksale stillheten

Balansert og bærekraftig

Ungdommer verden over har den siste tida demonstrert for klima og holdt oss voksne ansvarlige for miljøødeleggelser som er vanskelig å reversere. Et balansert liv for meg handler ikke bare om å fokusere på seg selv. Det handler vel så mye om å prøve og styre verden i en litt bedre retning enn vi er på vei nå. I dette innlegget diskuterer jeg utfordringer med å leve bærekraftig, og gevinstene vi kan få hvis vi får det til.

Les mer: Balansert og bærekraftig

Veien til bedre helse er kanskje ikke den du tror

I dette innlegget presenterer jeg et perspektiv på helse som utfordrer det konvensjonelle synet på helse, nemlig at helse er evnen til å takle hverdagens krav. Det betyr at helsen din ikke bare avhenger av din fysiologi, hva du spiser og om du holder deg i form, men også av situasjonen du befinner deg i. Og at veien til god helse handler om å finne et god tilpasning mellom den kroppen du har og situasjonen din.

Les mer: Veien til bedre helse er kanskje ikke den du tror

Frihet og økonomisk uavhengighet

I det siste har det vært mye snakk og skriverier om økonomisk uavhengighet, også i konvensjonell presse. I dette innlegget presenterer jeg mine tanker rundt temaet. Viktigst for meg er at tid en eier selv er en nødvendighet for å kunne oppnå et balansert liv. Tid kan kjøpes for penger. Det betyr at jo mer økonomisk uavhengig jeg er, jo mer mer balansert kan livet mitt bli.

Les mer: Frihet og økonomisk uavhengighet

Nåtid og framtid — To spørsmål å stille seg selv

Inspirert av historien om fiskeren og forretningsmannen, diskuterer jeg i dette innlegget hvordan balansere ønsket om økonomisk uavhengighet fram i tid med å ha det fint her og nå. Konkret foreslår jeg to spørsmål du kan stille deg selv, som kan hjelpe deg med å ta beslutninger ditt framtidige deg vil sette pris på.

Les mer: Nåtid og framtid — To spørsmål å stille seg selv

Hva hvis…

I dette innlegget presenterer jeg et regneeksempel som synliggjør hva finansformuen min kunne vært, hvis jeg hadde spart 10 %, 20 % eller 50 % av lønna mi fra første jobb jeg hadde som 12-åring. Poenget er ikke å angre på det som er gjort, men inspirere meg selv og andre til videre sparing. Som det kinesiske ordtaket sier: «Det beste tidspunkt å plante et tre var for 20 år siden, det nest beste er i dag.»

Les mer: Hva hvis…

Er det så farlig med lån, da? Fordeler og ulemper med boliglån

Mange tar det for gitt at det bare er å makse ut finansieringsbeviset når en kjøper bolig, fordi det å leve med høye lån er en del av livet. I dette innlegget stiller jeg spørsmål ved denne antagelsen, og går gjennom tre fordeler og tre ulemper ved å låne til bolig.

Les mer: Er det så farlig med lån, da? Fordeler og ulemper med boliglån

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *