De beste gledene er gratis

Lite gir meg så mye glede som å være sammen med den lille. Han er alltid inkluderende og aldri avvisende. Stort sett er han positiv til det meste, og han ler mye. Kreativ er han også! Han finner alltid på noe med det han har for hånden.

Innimellom tenker jeg at jeg ikke unner han nok. Han har ikke like mange leker som andre barn vi kjenner. Han har ikke et fancy og flott lekerom. Vi har ikke et stort hus og hage. Vi har valgt å bruke pengene på annet. Spare til framtida og det jeg ikke vet hva er ennå. Men den lille fyren er likevel stolt av rommet sitt, lekene han har og stedet vi bor. Han vet å verdsette det som er viktig: Samvær, lek, spontanitet og skaperglede!

Det beste han vet er når vi voksne er med å finne på noe. Tegne, bygge lego, leke «far og barn» eller gjemsel. Ting som koster lite, men gir mye glede. 

Dagene på jobb blir ofte lengre enn jeg skulle ønske. Og når jeg kommer hjem er hodet gjerne fortsatt på jobb. Å få mer tid til å være sammen med den lille er en av de største motivasjonsfaktorene for å bli mer økonomisk uavhengig. Med økonomisk frihet kan jeg ta en jobb med mindre stress eller velge å jobbe mindre, og dermed kjøpe meg muligheten til å bruke mer tid sammen med han jeg liker best! Å bruke tid med barn er viktigere enn å bruke penger på barn.

Foto fra Pixabay lisensiert under en CC0 1.0 Creative Commons fristatus-lisens.

2 kommentarer til “De beste gledene er gratis

 1. Isabell

  Kunne ikke vært mer enig, selv om rommene her bugner. Men det er ikke bare oss foreldre sin skyld. I grunn prøver vi å være moderate, men allikevel bugner rommet av leker. Men vi pleier å sortere ut ganske mye, legger det i boden. Mår det har gått en stund så bytter vi 🙂 Det fungerer for minsten på 5. Vi har ikke gjort det med eldste jenta på 8, men hun har litt mer «orden» i tingene sine og de består stort sett av fargeblyanter og tegne ark hehe.

  Svar
  1. Balansereren Innleggsforfatter

   Smart å rullere på lekene! Vi har tenkt på det, men ikke kommet så langt. Det har nemlig blitt ganske mye her også, selvom mindre enn mange andre. Spesielt etter jul, med gaver fra besteforeldre og andre i familien. Fikk litt vondt av den lille som nærmest ble paralysert da den siste julegava var pakket opp. Han var superfornøyd med første pakka han fikk og hadde egentlig ikke trengt flere. Det var kjempefine ting, så å legge bort for en stund og så ta fram igjen er en god idé😊

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *