Status januar 2020

Januar startet litt trått i forhold til målene for i år. Det har vært en intens start på året på jobb og det ble noen uønskede kvelder med overtid, som gikk utover avslapping og minimering. Sparing var heller ikke helt på mål. Men trening klarte jeg for en gangs skyld å følge opp!

For en forklaring på den grafiske framstillingen, se: Hvordan følger jeg opp målene i 2020?

Sparing

Målet mitt for 2020 er å ha en gjennomsnittlig sparerate på 48 % av inntektene mine. Dette inkluderer både det jeg sparer på konto og i fond og betaling av avdrag på boliglån.

I januar ble spareraten 41,9 %. Litt lavere enn ønsket grunnet noen større engangsutgifter. Jeg satser på å komme sterkere tilbake neste måned.

Trening

Istedenfor å ha mål om et visst antall treningsøkter i 2020, har jeg valgt å sette meg mål på antall minutter trent i løpet av måneden. Det inviterer til flere mindre økter, som er lettere å få til som småbarnsforelder.

I januar var målet å trene 240 minutter. Jeg endte på 250 minutter, og sier meg vel fornøyd med oppnådd mål!

Fram mot desember vil jeg gradvis øke treningsmålet, og i februar blir målet å trene 360 minutter. Jeg er spent på om jeg klarer å følge opp!

Avslapping

Jeg har som mål å slappe av mer enn jeg har gjort de siste årene og prioritere søvn høyere. Konkret skal jeg i 2020 måle på timer nattessøvn, og har som mål å sove minst åtte timer 3 av 4 netter (75 %).

Jeg bruker aktivitetsarmbånd for å måle timer søvn. I januar hadde jeg på armbåndet 26 netter, og av disse sov jeg åtte timer eller mer ni netter. Det tilsvarer kun 35 % av nettene, og er ikke ihht mål😐

Når jeg i tillegg har vært stresset på grunn av mye på jobb, er jeg ikke helt fornøyd med dette punktet for januar.

Minimalisme

Minimalsimemålet mitt for 2020 går på fysisk minimalisme og er å rydde og få bedre orden på en del av leiligheten hver måned, det være seg et helt rom eller en skuff. Men med travle dager tok jeg meg ikke tid til å rydde noe mer enn det daglige i januar.

Totalvurdering

Jeg nådde ikke alle delmålene mine i januar, og avslutter måneden sliten og trøtt etter tøffe dager på jobb. Så veldig balansert ble kanskje ikke måneden.

Grunnen til at jeg har jobbet mye, er at en viktig verdi for meg er å ha integritet og profesjonalitet i det jeg gjør og få annerkjennelse fra andre. Når jeg har lovet at jeg skal levere noe, gjør jeg det. Selvom kolleger kanskje tar litt lettere på det, så det blir ekstra mye jobb på meg.

Dette er verdier jeg har jobbet med å tone ned, fordi det er lett å slite seg ut hvis allting alltid skal være 100 % på jobb.

Les også: Fullt og helt, ikke stykkevis og delt

Samtidig er det å gjøre en god jobb er en viktig del av hvem jeg er. Jeg synes fortsatt det er en god egenskap å gjøre sitt beste, så lenge de ikke går utover helsa og andre viktige ting i livet. Men i februar vil jeg fokusere på å roe ned tempoet på jobb, for jeg merker at det har vært litt på grensa de siste par ukene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *