Status april 2019

Status april 2019

Dagene i mammapermisjon går i ett, og jeg har lite nytt å rapportere om fra april. Men for å holde meg selv ansvarlig og reflektere over målene mine og, ikke minst, for å unngå og bryte «status-streaksen», har jeg laget en statusoppdatering for april også.

Sparing

Jeg sparte som vanlig ca 19 % av inntekten min utenom avdrag på boliglån (39 % med). Inntekten var litt høyere enn vanlig denne måneden, fordi jeg fikk utbytte på en av aksjene jeg har. Jeg har ennå ikke landet på om jeg vil satse på en liten portefølje utbytteaksjer, eller bare holde meg til fondssparing og bankinnskudd. Men den måneden jeg får utbytte, tenker jeg alltid at dette er morsomt og noe jeg burde gjøre mer av😀

Jeg ligger greit an i forhold til årets sparemål. Etter årets første fire måneder har jeg spart nesten 29 000 kroner. Målet er å spare minst 80 000 i år, og det hårete målet er å spare 100 000 kroner. Det tror jeg skal gå greit, for jeg får noen tusenlapper igjen på skatten som selvfølgelig går rett til sparing. Ikke forventer jeg å bruke opp alle feriepengene heller.

Senke kravene

Å senke kravene er et av målene mine for i år. Jeg satte meg det som mål fordi jeg ikke ønsket stresset som kan følge med å føle at en må yte maks på alle fronter. Spesielt ikke når jeg skal være hjemme i mammapermisjon mesteparten av året.

Også denne måneden har det gått så i ett at jeg har måttet senke kravene på mange fronter. Helt etter planen😉 Ett eksempel er på middagsfronten.

Vi spiser middag sammen som familie hver dag. Det synes jeg er viktig. Men jeg må innrømme at jeg har tydd til enkle løsninger i det siste. Som havregrøt, Toro-suppe og posepotetmos.

Sistnevnte er noe jeg alltid har tenkt at er overflødige produkt, for det tar jo ikke lang tid å lage stappe fra bunnen. Men posevarianten smaker faktisk ikke så ille som jeg synes å huske fra barndommen!

Avslapping

Med baby i hus blir det fortsatt lite tid til avslapping. I april var jeg litt flinkere enn jeg var i mars til å benytte anledningene jeg har til å hente meg inn, men jeg har fortsatt noe å gå på.

Trening

Ambisjonene om å komme igang med trening igjen i april gikk det dårlig med. Fikk trent et par ganger, men det var det😕

Ny innsikt

Den nettbaserte læringsplattformen Coursera er en fantastisk kilde til ny innsikt! Jeg har fulgt et par kurs der tidligere, og i april valgte jeg å melde meg på Coursera-kurs igjen. Det er perfekt å se de korte forelesningene mens jeg spiser eller innimellom babystell.

Planen min er ikke å få attester fra kursene. Det er heller ikke så farlig om jeg ferdigstiller. Jeg gjør det rett og slett fordi det er morsomt å lære nye ting!

Minimalisme

Vi prøver så godt vi kan å ha fokus på å minimere antall ting vi tar inn i huset, men det fylles virkelig opp nå som vi er fire personer i leiligheten.

Så snart jeg får litt mer rom i timeplanen skal jeg ta en ryddeøkt og prøve å få solgt litt ting vi ikke trenger på Finn. Som for eksempel babyutstyr og klær som vi allerede har slutta å bruke.

Totalvurdering

Livet er fortsatt litt ubalansert fordi babyen tar all fokus. Men sånn skal det være, tenker jeg. Tida med spedbarn i hus er ikke tida for selvrealisering.

3 kommentarer til “Status april 2019

 1. Atferdsøkonomi

  Inspirerende å lese om hvordan du fordeler målene dine inn i ulike områder. Det virker som en super måte å ha oversikt over målene og hvordan prioritering av ett mål påvirker de andre. Kos deg videre med baby, babytiden er herlig og altoppslukende 🙂

  Svar
  1. Balansereren Innleggsforfatter

   Takk for det😊 Jeg synes det har fungert fint å ha mål på flere områder, men akkurat nå med baby er det selvsagt ikke så lett å finne tid til å følge opp alt en vil.

   Svar
   1. Atferdsøkonomi

    Det skjønner jeg, og sånn skal det vel være litt med baby også 🙂 Jeg synes likevel det virker smart å gjøre en sånn inndeling, så er man i hvert fall bevisst på hvordan man prioriterer tiden sin.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *